HSP kriebels en prikkels

Gepubliceerd op 11 september 2020 om 15:20

Herfstkriebels

Weet jij altijd waardoor je gestrest raakt? Ik niet, soms heb ik het prima naar mijn zin en krijg ik toch plotseling een benauwd gevoel dat uit het niets lijkt te komen. Ik pieker me suf waar dat gevoel ineens vandaan komt. Herken je dit?

 

Want als doorgewinterde HSP wil ik natuurlijk het naadje van de kous weten. Een sensatie kan er niet zomaar zijn, toch? Die komt ergens vandaan. Dus de zoektocht gaat beginnen:

 

  • Misschien heb ik te ingespannen gewerkt
  • Of zou het gewoon een griepje zijn?
  • Jeetje, wie weet is het wel Corona dan heb je het toch ook benauwd?
  • Of hangt hier geen goede vibe? Ben ik echt gevoelig voor.
  • AAAHHH, nu weet ik het. De buurman is weer met zijn bladblazer bezig!

 

Je hoeft geen HSP te zijn om last te hebben van het geluid van de bladblazer. Veel mensen lijden hieronder.

 

De meeste bladblazers zijn niet elektrisch maar lopen op benzine en maken echt een klere herrie. Ze schijnen wel 119 decibel te halen!

Ben je hoogsensitief dan kruipt dat geluid niet alleen in je oren maar ook onder je huid of in je borst en is gefocust werken bijna onmogelijk.

 

Ik haat mijn buurman ter plekke als het super irritante geluid van zijn grote metalen insect weer door de ramen mijn werkruimte binnendringt.

Bovendien lijkt er geen einde aan te komen. Voorjaar en herfst of tussendoor; ieder blaadje moet van het terras. Wie heeft dat bedacht? Kan het niet gewoon met een bezem. Lekker stil en je hebt nog beweging ook.

 

En omdat ik me ook nogal druk maak over ons milieu en alle diertjes en insecten die rondscharrelen over de grond en die de bladeren hard nodig hebben om te overleven ben ik er ook nog eens 100% op tegen dat die krengen van blazers zo veel worden gebruikt. Want liggen alle bladeren op een hoop; dan wordt alles natuurlijk direct in de GFT bak gekieperd met beestjes en al.

 

Om over de uitstoot van stikstof en andere kankerverwekkende stoffen van deze benzinemonsters nog maar te zwijgen.

Je ziet reden genoeg om een benauwd gevoel te krijgen.

 

Wil je ontdekken welke prikkels bij jou stress veroorzaken en beter hiermee leren dealen? Neem dan gerust contact met mij op.

 

 

 

 

 

 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.