5 Tips voor een beter zelfbeeld

Gepubliceerd op 18 oktober 2020 om 13:04

Als hoogsensitief persoon heb je het soms moeilijk om je staande te houden, zeker als je een tijdje geen werk hebt is het lastig om een positief zelfbeeld vast te houden. Mooie plaatjes op Insta van mensen die ondanks de Coronatijd super succesvol zijn dragen er zeker niet aan bij dat jij je top voelt als je nu geen werk hebt.

Daarom 5 tips hoe jij kunt zorgen dat je zelfbeeld een boost krijgt.

Tip 1: Stop met vergelijken

Realiseer je dat achter mooie plaatjes op Insta een hele andere wereld kan zitten. Niemand loopt te koop met een business die niet goed loopt. Het motto is nog steeds Fake it till you Make it! Dus ben jij een ondernemer zonder werk, houd je hoofd koel en zoek naar oplossingen die bij jou passen. Jezelf voortdurend vergelijken met anderen met meer succes is de dood voor je eigen creativiteit. 

Tip 2: Luister naar je intuïtie 

Luister alleen naar mensen die je steunen en niet naar mensen die ongevraagd advies geven. Als je namelijk het gevoel hebt dat anderen beter weten hoe jij je leven moet inrichten krijgt je zelfbeeld een forse knauw. Vertrouw op je eigen intuïtie. Je eigen koers varen is het beste voor jou als HSP. Als jij er nu voor kiest een studie te gaan volgen of totaal ander werk wilt zoeken. ga ervoor.  

Tip 3: Laat los dat je moet presteren

Luister naar je innerlijke stem en niet naar je interne criticus die je steeds vertelt dat je beter je best moet doen. Weet dat die laatste een hardnekkig stemmetje kan hebben bij HSP's. Doe dingen waar jij je goed bij voelt en wat jij zinvol vindt. Laat los dat je voortdurend moet presteren. Dat kun je leren door bijvoorbeeld te mediteren.

Tip 4: Je bent meer dan je werk

Realiseer je als je op dit moment geen werk hebt dat jouw identiteit niet valt of staat bij je baan. Naast werken ben je misschien wel een hele goede vriendin of een topmama. Waardeer je zelf voor de rol die je hebt naast je werk en die zelfs meer waarde kan hebben voor jou of de samenleving.

Tip 5: Wees aardig voor jezelf

Richt je aandacht op dingen die belangrijk voor je zijn en stop met jezelf verwijten maken waarom het jou niet lukt om werk te vinden of te behouden. Relativeer negatieve gedachten over jezelf. Tegen een vriendin zou je toch ook zeggen: Wat rot voor je.... en niet dat het haar eigen schuld is dat ze geen werk heeft. Behandel jezelf zoals jij die vriendin zou behandelen. 

 

Met deze tips zorg je beter voor jezelf en daardoor krijg je meer zelfvertrouwen. 

Wil je erover praten met mij? Dat kan via Insta via de Chat. Voor een persoonlijk gesprek stuur me een DM!

 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.