HSP coach voor introverte vrouwen » Blogs voor hoogsensitieve vrouwen » Hoe is het met jouw innerlijke zeurpiet?

Hoe is het met jouw innerlijke zeurpiet?

Gepubliceerd op 26 oktober 2020 om 11:06

Verfoei jij je interne zeurkous, zemelaar of zeikerd (om het eens lekker plat te zeggen) ook regelmatig? Dat stemmetje dat zegt dat je moet presteren, dat je iets beter kunt of anders had moeten doen?

Voor veel mensen is de interne zeurpiet een probleem. Zeker HSP's kunnen er last van hebben.

Daarom mijn tip om ermee te dealen aan de hand van een eigen voorbeeld.

Post:

Het is vrijdag dus er moet echt een post voor Insta uit vanmiddag. Onderwerpen om uit te kiezen zijn er genoeg: HSP's en veerkracht, wat deze Coronatijd met ons doet of waarom het belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen als je een HSP bent. Maar ieder onderwerp zorgt ervoor dat ik diep in de materie duik en dat er uiteindelijk een veel te lang verhaal uitrolt. Dat gaat niemand lezen en bovendien heb je ongeveer 2000 tekens om je verhaal in kwijt te kunnen en daar zit ik al ver overheen. Dus ik begin maar weer opnieuw.

Geen zin:

En terwijl ik het ene na het andere onderwerp uitwerk bekruipt me een gevoel van vermoeidheid. Anders vind ik het leuk en krijg ik energie van schrijven, maar nu vind ik het maar een hoop gedoe. Ik heb er eventjes gewoon helemaal geen zin in. Ik verzand in eindeloos getyp en gedeleet (is dat een woord?) Schrijven is voornamelijk schrappen, maar als je alles schrapt valt er niet veel te lezen natuurlijk. Dan kan ik beter een amandel-bananenbrood gaan bakken of zo. Dat is super lekker en als ik het met jullie kon delen zou ik het zeker doen.

Dan maak je maar zin:

Mijn innerlijke stemmetje, beter bekend als klepzeiker, zegt nu dat ik dan maar zin moet maken als ik daar geen zin in heb. Waar komt dat vandaan? Ik kan me niet herinneren dat mijn ouders dat vroeger ooit tegen mij hebben gezegd. Maar ik hoor het wel in mijn hoofd en ga er direct mee aan de slag:

  • 'Diana, je mag best eens geen zin hebben in schrijven, je schrijft iedere week 2 posts en 2 blogs. Volgende week lukt het vast wel weer.'

Het leuke van klepzeiker is dat zij minder actief wordt zodra ik mezelf toespreek alsof ik het tegen een vriend of vriendin heb.

 

of een andere focus:

  • Gelukkig  bak ik prima amandel-bananenbroden.

Je ziet dat je met trucjes je innerlijke zeurpiet best het zwijgen op kunt leggen.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.