HSP coach voor introverte vrouwen » Blogs voor hoogsensitieve vrouwen » 4 tips voor het vinden van jouw ideale beroep

4 tips voor het vinden van jouw ideale beroep

Gepubliceerd op 2 november 2020 om 09:21

Ben je hoogsensitief dan luistert het nauw wat voor werk jij doet en ook waar jij dat werk uitvoert. Want een HSP floreert vooral in werk waarin haar hart ligt en ze haar specifieke kwaliteiten kan gebruiken. Het liefst in een positieve werkomgeving 

Daarom vandaag 4 tips voor een baan die bij jou past 

 

Zoek werk: waarin jij autonoom kunt zijn

Als HSP heb je veel kwaliteiten, zo kun je door jouw analytisch vermogen een prima adviseur of wetenschapper worden. Het spreekt vanzelf dat je daarvoor ook andere dingen in huis moet hebben, zoals een goede opleiding, maar in principe past een baan waarin jij zelfstandig kunt werken het best bij jou. 

 

...Dat bij jouw creatieve geest past

Jij als HSP hebt een fantasierijke geest, kun jij knallen in een baan die deze creativiteit nodig heeft dan ben je helemaal in je element. Denk bijvoorbeeld aan een beroep als designer, illustrator, fotograaf of kunstenaar. Maar ook kun je creativiteit op een andere wijze gebruiken. Bijvoorbeeld in werk dat van je vraagt 'out of the box' te denken en creatieve oplossingen te bedenken voor problemen.

 

...Dat zinvol is

Zinvol werk hebben of werken vanuit je hart is by far de beste tip die ik je kan geven. Werk je in de zorg of in het onderwijs dan is dit zeker werk dat bij jou past. De stress die er nu is tijdens de Coronacrisis is echter voor een HSP een enorme uitdaging. Daarom is goed voor jezelf zorgen op fysiek en mentaal gebied super belangrijk.

 

...Dat je in een rustige omgeving kunt uitvoeren

Een chaotische omgeving als werkplek is voor jou geen goed idee. Een kantoortuin bijvoorbeeld is killing voor je concentratie. HSP's kunnen prima focussen op een taak, zeker als ze introvert zijn, maar dan moeten ze niet steeds afgeleid worden door calls of rammelende toetsenborden van collega's. 

 

Wat bij werken altijd belangrijk is: factoren waardoor je 'overprikkeld' kunt raken, zoals een slechte werksfeer, te veel taken in een korte tijd moeten doen, een drukke chaotische werkomgeving of een constante prestatiedruk voelen. Het is daarom belangrijk om uit te zoeken in wat voor bedrijf jij terecht komt als je gaat solliciteren.

 

Hoe meer jij jouw specifieke kwaliteiten kunt inzetten in je baan hoe beter jij floreert.  Naast het feit dat je hoogsensitief bent heb je natuurlijk ook andere eigenschappen. Ben je enthousiast, aardig, heb je gevoel voor humor of ben je plichtsgetrouw. Noem maar op. Al deze kwaliteiten zorgen ervoor dat jij bent wie je bent en waarom jij gewaardeerd wordt. In je werk maar ook daar buiten. 

 

Wil je meer weten over werk en hoogsensitiviteit stuur mij gerust een DM!  

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.