HSP coach voor introverte vrouwen » Blogs voor hoogsensitieve vrouwen » Is thuiswerken voor HSP's een walhalla

Is thuiswerken voor HSP's een walhalla

Gepubliceerd op 23 november 2020 om 14:27

78 % van de thuiswerkers vindt het prima om thuis te werken volgens een recent onderzoek van twee universiteiten onder 40.000 werknemers.

Rijst bij mij de vraag hoe dat voor introverte HSP's is. Is het echt een Walhalla of lijkt dat maar zo?

Daarom in deze blog de voor-en nadelen van thuiswerken.

Top werksfeer

Ben je een HSP dan heb je super veel last van een slechte sfeer op de werkvloer. Daar zul jij dus thuis geen last van hebben. 

Je creëert je eigen sfeertje en hoewel calls, mailtjes of Zoom-vergaderingen best vervelend kunnen zijn kun je je thuis gemakkelijker afsluiten van een nare sfeer die je wel op je werk ervaart.

Zelfstandig werken

Afgezien van geplande calls of vergaderingen via Zoom heb je thuis veel meer mogelijkheden. Je deelt je werk in zoals het jou uitkomt. HSP's vinden autonomie in het werk heel belangrijk

Productiever

Je krijgt meer van je taken af doordat je minder gestoord wordt door vragen of opmerkingen van collega's.

Nul reistijd

Sta jij regelmatig opgepakt als een haring in een ton in de metro of trein om naar je werk te komen dan zul je als HSP opgelucht ademhalen. Deze kwelling hoef je voorlopig niet meer te doorstaan.

Pauzes

Schiet een pauze op het werk er bij jou regelmatig in door alle hectiek? Dik kans dat je thuis eerder een rustmomentje pakt. Voor ons HSP's super belangrijk om het brein op te laden.

 

Maar met alle bovengenoemde voordelen zitten er hier en daar toch wat addertjes onder het gras.

Zwaardere werkdruk

Het gevaar bestaat dat je te lang doorwerkt. Veel thuiswerkers geven aan dat ze meer werk verrichten thuis dan op het werk. Heel fijn voor de werkgever, maar als je die prestatiedruk iedere dag voelt is dat ongezond.

Geen weekend meer

Door het 'werk is nooit af gevoel' is er geen harde scheidslijn meer tussen thuis en werken. Je kunt het gevoel krijgen dat de dagen zich aaneen rijgen en jouw 'weekend' verdwijnt als sneeuw voor de zon.

 

Je ziet dat thuiswerken zeker voordelen heeft voor HSP's, maar de nadelen zijn er helaas ook.

 

 

 

 

 

 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.