HSP coach voor introverte vrouwen » Blogs voor hoogsensitieve vrouwen » Waarom is wandelen met de kerst goed voor relaties?

Waarom is wandelen met de kerst goed voor relaties?

Gepubliceerd op 25 december 2020 om 17:09

Valt het jou ook op dat veel mensen met de kerst of andere feestdagen aan de wandel gaan?

Even naar buiten met de kids, met familie of vrienden. We wandelen wat af met dit soort dagen.

In deze blog 5 redenen waarom wandelen zo goed is voor het versterken van relaties. 

Je stemt af op de ander

Wandelen met iemand is een sociaal proces. Automatisch stem je af op de beweging van de ander en dat zet je in de juiste modus om op één lijn te komen en te blijven. Als je dat doet verbind je je met elkaar en voel je meer empathie voor de ander.

Zelfs als je niets zegt kom je dichter bij elkaar tijdens het wandelen.

Bewegen maakt je geest creatiever

Als je wandelt of beweegt zorgt dat ervoor dat je gedachten en gevoelens veranderen. Ze worden 'in beweging' gezet. Daardoor ben je beter in staat om bijvoorbeeld een conflict op te lossen. Door het bewegen zoekt je geest naar meer oplossingen dan wanneer je face to face tegenover elkaar zit.

Door rustig en gelijkmatig te bewegen wordt je geest creatiever en kun je meer 'out of the box' denken.

Wandelen maakt je positiever

Wandelen is zo geschikt omdat je er niet moe van wordt zoals bijvoorbeeld bij joggen. Het is een aangename en gelijkmatige vorm van bewegen. Je humeur knapt ervan op en dat zorgt voor een positieve vibe in het gesprek met de ander. 

Je durft meer te zeggen

Omdat je naast elkaar loopt tijdens het wandelen is er geen oogcontact. Dat maakt het makkelijker om gevoelens te durven delen. Intensief oogcontact kan ervoor zorgen dat je je niet comfortabel of zelfs bedreigd voelt. In een face to face-gesprek is het daarom lastiger je kwetsbaar op te stellen.

In stilte genieten van de natuur

Als je samen door een bos loopt deel je dezelfde ervaring; je ziet samen de zon door de takken glinsteren, je hoort dezelfde vogel zingen....Deze beleving versterkt het gevoel van verbondenheid. Zelfs zonder woorden voel je dan al een band met elkaar.

 

Je ziet dat er genoeg redenen zijn om te gaan wandelen als je een conflict met iemand hebt, maar ook als je graag de band met iemand wilt versterken is wandelen echt de moeite waard.

 

samen wandelen

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.