Goede voornemens

Gepubliceerd op 3 januari 2021 om 15:11

En heb jij goede voornemens gemaakt voor 2021? Of ben je het al zat voordat je eraan begint omdat ze toch ieder jaar lijken te mislukken?

Iedereen kent dat wel; vol goede moed beginnen in januari met bijvoorbeeld afvallen en in maart het bijltje erbij neer gooien. Daarom in deze post 4 tips hoe je ervoor zorgt dat het je dit jaar wel gaat lukken.

Doel: klein en concreet

Laten we als voorbeeld jouw doel nemen om meer te sporten in 2021. Mooi doel en je ziet jezelf al strak in het vel energiek  trainen op de cross-trainer in de sportschool.

Het is fijn om jezelf te visualiseren als sporter, maar zonder een concreet doel ga je het niet redden om jouw goede voornemen om te zetten in daden. Hoe en wanneer ga je werken aan jouw doel?

Hou je doel klein en plan een vaste dag, avond in de week om te gaan sporten. Op dit tijdstip spreek je nooit iets anders af, anders komt de klad er al snel in.

Niet te hoge verwachtingen hebben

Vol enthousiasme blok je in je agenda drie dagdelen waarop jij in de sportschool te vinden zal zijn. Maar ga je dat echt redden?

Vaak zijn doelen te hoog gegrepen. Als je de tijd vindt voor 1x per week mag je al blij zijn weet je met jouw drukke leven.

Het gevaar is als je die (onhaalbare) 3x niet haalt, je het bijltje er al snel helemaal bij neer gooit. Stel je je ambitie bij en neem je genoegen met 1x in de week sporten, dan weet je dat het haalbaar is en dat het meer kans van slagen heeft. Houd je dit goed vol dan kan je er altijd 2x in de week van maken.

Verleidingen weerstaan

Bedenk van te voren wat je gaat doen als je merkt dat je animo om te sporten minder wordt. Ga je toch een avond Netflixen of spreek je toch met een vriendin af, terwijl er in je agenda staat dat het tijd is om te sporten?

Realiseer je dat dit niet gaat werken. Verleidingen liggen altijd op de loer. Als je van te voren bedenkt wat je gaat doen als de verleiding lonkt ben je er beter tegen bestand. 

Maak er een gewoonte van

Denk jij na over tandenpoetsen iedere ochtend? Nee toch? Zo moet het ook met het sporten gaan; je denkt er verder niet over na, zet je blik op oneindig en je verstand op nul en......GAAN.

Het lijkt zo gemakkelijk, maar een goed voornemen ook echt volhouden is best een dingetje. Je maakt de kans van slagen echt groter als je er van te voren goed over nadenkt.

Maak daarom jouw voornemen: Klein, concreet, haalbaar en maak er vooral een gewoonte van. Succes!

 

 

boksende jonge vrouw

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.