Soms moet je stoppen als HSP

Gepubliceerd op 4 juni 2021 om 13:10

jonge vrouw bijt op potlood

Volhouden en doorzetten zijn net zo belangrijk als weten wanneer je met iets moet stoppen.

Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Hoe weet je nu of je nog even de tanden op elkaar moet zetten  en door moet gaan in de baan waarin je nu zit?

Doorgaan tot je erbij neervalt zit in onze westerse cultuur. Maar stoppen met iets waarvan jij ongelukkig wordt is juist voor jou als HSP heel belangrijk. Werk dat niet 9meer0 bij je past kost je namelijk te veel energie en demotiveert enorm.

Door buffelen ontneemt je de kans om nieuwe mogelijkheden te creëren en een baan te vinden waarin jij je misschien veel gelukkiger voelt. 

Focus op innerlijke doelen

Wil je iets veranderen in jouw werkzaam leven dan moet je eerst helder krijgen hoe jij jouw doelen vorm geeft. Welke doelen vind jij belangrijk in je leven daar gaat het om. Wil je bv. veel geld verdienen (extrinsiek doel) of wil je werken aan persoonlijke groei (innerlijk doel).

In het algemeen worden mensen gelukkiger als ze werken vanuit hun innerlijke doelen. Tevredenheid met je baan is belangrijker dan bijvoorbeeld een baan die goed betaalt, maar waarmee je niet blij bent.

Focus niet op prestatie

De meeste mensen denken in termen van presteren omdat onze cultuur presteren beloont. Volhouden betekent succesvol zijn, maar niets is minder waar. Soms is het juist nodig om een doel of een baan op te geven. Alleen moet je dat weloverwogen doen.

Jouw innerlijk kompas volgen maakt gelukkig

Werk doen dat ertoe doet, dat voor jou belangrijk is, geeft je persoonlijke voldoening. Voor een HSP is dit een belangrijke voorwaarde. Naast werk waarin je zelfstandig taken kunt uitvoeren en een fijne werksfeer is werken vanuit je hart het allerbelangrijkst.

Gelukkiger in nieuwe baan?

Wist je dat jouw geluksgevoel voor 40% afhangt van hoe doelbewust jij te werk gaat? 

Probeer je eens voor te stellen hoe jij straks op je nieuwe werkplek zit. Hoe je werk doet dat bij je past en waarin je kunt groeien. Met toffe collega's.....

It takes a leap of faith

Natuurlijk is het eng om een oude baan los te laten, maar die gevoelens van angst en onzekerheid horen er nu eenmaal bij.

 

Een carrière-switch kan je zoveel brengen. Heb je daarbij hulp nodig neem dan gerust contact met mij op.

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.