HSP coach voor introverte vrouwen » Blogs voor hoogsensitieve vrouwen » Waarom is even niksen zo goed voor jou als HSP

Waarom is even niksen zo goed voor jou als HSP

Gepubliceerd op 29 juli 2021 om 13:41

Heb je wel eens gemerkt dat je de mooiste en creatiefste dingen bedenkt wanneer je even niets doet. Bijvoorbeeld als je onder de douche staat, een wandelingetje maakt of een beetje voor je uit zit te staren?

Dat is zo gek; zit je de hele dag achter je laptop te broeden en lukt het van geen meter om iets te bedenken. Maar neem je even een break dan lijkt uit het niets een geweldig idee op te poppen.

 

HSP-brein

Vooral een HSP-brein heeft veel informatie te verwerken gedurende de dag door alle prikkels die ongefilterd binnenkomen. Het heeft moeite om belangrijke informatie van minder belangrijke nieuwe informatie te onderscheiden. Daardoor is het niet zo gek dat jouw hoofd  'vol' kan komen te zitten en er geen ruimte voor je brein is om nieuwe mooie ideetjes te laten ontspruiten. Daarom is even wandelen of  onder de douche staan goed voor je. Je brein hoeft dan even geen nieuwe prikkels te 'handelen' en kan bijtanken.

Mensen zijn er soms trots op dat ze lang achter elkaar door kunnen werken en goed kunnen focussen, maar TE VEEL focus put je brein uit. Beter is het om na 45 minuten intensief werken even een kort moment te nemen. Let dan eens op je ademhaling of kijk even uit het raam. Tussen taken in heeft je brein tijd nodig om kennis te laten door dringen, maar daarvoor moet het wel de tijd krijgen. 

 

Lief voor je brein

Wil je lief zijn voor je brein zorg dan voor voldoende beweging, pruts wat rond, lummel een beetje in huis, speel met je hond; kortom geef je brein zo nu en dan de rust en ruimte. In rust leggen je hersenen gemakkelijker allerlei verbindingen in het geheugen, waardoor er ook de hierboven genoemde Eureka-momenten kunnen ontstaan.

 

Wil je meer weten over jouw brein en hoe je kunt omgaan met overprikkeling dan is de cursus die onder de KNOP zit echt iets voor jou! 

 

 

jonge vrouw met eureka moment

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.