HSP coach voor introverte vrouwen » Blogs voor hoogsensitieve vrouwen » Geen tijd voor een dagboek? Meld je aan voor het HSP-E-Dagboek!

Geen tijd voor een dagboek? Meld je aan voor het HSP-E-Dagboek!

Gepubliceerd op 22 augustus 2021 om 16:34

Kamp je met chaos in je brein doordat je alle info van vele prikkels gedurende de dag super intens verwerkt, dan is het heel fijn om je gedachten te kunnen ordenen op papier.

Je kunt nog eens langs gesprekken of situaties in je hoofd gaan en haalt de angel uit heftige emoties die misschien bij die gebeurtenissen ontstonden.

Menig HSP heeft dan ook ontdekt dat het bijhouden van een dagboek kan helpen bij die intense verwerking in het brein en dat dit scheelt in het ervaren van stress die je gedurende de dag opbouwt.

Helaas schiet de tijd die nodig is om te schrijven er vaak bij in omdat je andere belangen voor laat gaan, maar ook doordat het leven van alledag gewoon super druk is.

Tijd nemen

Voor jezelf schrijven zie je al gauw als luxe en hoewel je weet dat het goed voor je is, laat je het toch gemakkelijk vallen als andere dingen om voorrang vragen.

Omdat jouw tijd schaars is door werk/studie en gezin maar je wel graag grip wilt houden op al die prikkels die jij gedurende de dag verzamelt in je hoofd als HSP, komt er nu een oplossing.

HSP-E-dagboek

Binnenkort verschijnt het enige echte HSP-E-dagboek speciaal voor jou om te voorkomen dat jij te veel stress opbouwt in je leven  en door te buffelen zonder stil te staan bij wat al die prikkels met jou doen.

Lijf, denken, emoties en gedrag

In het HSP-E-Dagboek kun jij noteren waaraan jij vandaag merkte dat je overprikkeld was. Want let jij beter op wat er in je lijf gebeurt of met je denken, emoties en gedrag, dan heb je sneller in de gaten wanneer er te veel prikkels op een dag zijn.

Overprikkeling voorkomen

Je noteert in ongeveer 10 tot 15 minuten dagelijks waaraan jij merkte dat je overprikkeld raakte.

Na een maand reflecteer je op hetgeen je hebt genoteerd.

Misschien merk je dat je wel erg vaak hebt genoteerd dat je met hoofdpijn uit je werk komt of dat je de laatste tijd wel een erg kort lontje hebt wat de kids betreft.

Je laat het er natuurlijk niet bij zitten; dan ga je aan de slag met een actieplan om iets aan de overprikkelende situaties te doen.

Hou Insta of de website van jonghsp in de gaten. Dan ben je er op tijd bij als het HSP-E-dagboek verkrijgbaar is!

Beter is nog als jij jouw email-adres hieronder achter laat dan houd ik je op de hoogte wanneer het e-dagbook verschijnt!

 

 

 

 

 

vrouwengezicht met bloem

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.