HSP coach voor introverte vrouwen » Blogs voor hoogsensitieve vrouwen » Zo re frame jij je angstige gedachten als HSP

Zo re frame jij je angstige gedachten als HSP

Gepubliceerd op 8 september 2021 om 16:55

In deze blog lees je hoe je tegen angst aan kunt leren kijken. Super handig wanneer je als HSP denkt dat je een angsthaas bent en dat je daaraan niets kunt veranderen.

Angst is nuttig als je letterlijk een beer op de weg tegenkomt en je direct in actie moet komen. Maar helaas helpen angstige gedachten je vaak helemaal niet.🙄


Ze belemmeren je regelmatig in je dagelijks leven wanneer je bang bent voor dingen die zich waarschijnlijk helemaal niet zullen voordoen. Ze kunnen ervoor zorgen dat je dingen die een uitdaging zijn of die je heel leuk maar spannend vindt, niet doet. Zo 😫

Creatieve geest

Jouw creatieve geest zorgt dan voor gepieker en door te verdwalen in je angstgedachten voed je hen alleen nog meer.🙄
Daarom is het super belangrijk om op tijd uit zo’n ‘loop’ van angstige gedachten te stappen en van een afstandje naar hen te kijken.

Hoe dan?

Vergelijk het met een storm waar je fysiek doorheen ploetert of een storm die je door het raam buiten ziet langs razen. Die laatste ervaring is totaal anders dan wanneer je midden in die storm zit, toch? Je kijkt naar de storm en denkt alleen maar 'Wat een storm'. Zo kun je ook kijken naar een angstige gedachte die in je brein oppiept.

Het is makkelijk gezegd; van een afstandje naar je angst kijken, maar je kunt het leren. Niet van de ene op de andere dag, maar door oefening leer je echt anders tegen angst aan te kijken.

Angst zal nooit verdwijnen, simpel omdat het bij het leven hoort en ook nuttig is, wat echter wel kan veranderen is de houding die je hebt tegenover angst.
Dat je een angstige gedachte niet meer aandacht geeft dan iedere andere gedachte. 💡

En dat leer je bijvoorbeeld door iedere dag een korte 
meditatieoefening te doen. 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.