• Het HSP-E-Dagboek bestellen voor 10 euro?
  • Stuur me een berichtje
  • En krijg snel de download- link
HSP coach voor introverte vrouwen » Blogs voor hoogsensitieve vrouwen » Voel jij je soms buitengesloten als HSP?

Voel jij je soms buitengesloten als HSP?

Gepubliceerd op 30 september 2021 om 16:59

Iemand die hoogsensitief is wordt soms afgeschilderd als een overgevoelig persoon en dat kan ervoor zorgen dat jij je regelmatig een buitenbeentje voelt. Maar je een buitenbeentje voelen is niet hetzelfde als daadwerkelijk buitengesloten worden. In dat geval wordt je structureel buitengesloten of zelfs compleet genegeerd  door de rest van de groep bijvoorbeeld op het kantoor waar je werkt of in een studiegroep of klas.

Wat kun je eraan doen daarover gaat deze blog over.

 

Buitensluiten is erger dan uitschelden

We spreken van buitensluiten als iemand buiten de groep wordt geplaatst. Die persoon hoort er niet meer bij en wordt uitgesloten van groepsactiviteiten. Vaak doen mensen er alles aan om in een groep te passen. Om je fysiek en emotioneel goed te voelen is ergens bij horen heel belangrijk, daarom heb je er veel voor over.

Als een groep je negeert of niet accepteert, kun je daar veel last van hebben. Zoveel zelfs, dat het effect ervan in je hersenen niet te onderscheiden is van fysieke pijn.

Mensen worden liever uitgescholden dat dat ze genegeerd worden blijkt uit onderzoek. Ben je het slachtoffer van scheldpartijen dan word je in ieder geval nog gezien!

 

Waar komt het voor?

Buitengesloten worden komt in alle sociale groepen voor, zowel in de privésfeer, op het werk als op school. Zelfs in het verzorgingshuis worden mensen nog opzettelijk genegeerd of op een andere manier gepest door medebewoners.

 

Blijf er niet mee zitten! 

Merk jij dat je buitengesloten wordt in een groep, weet dan dat het een probleem van de hele groep is! Het wijst namelijk op een onveilige sfeer binnen die groep

Probeer als slachtoffer het niet in je eentje op te lossen en zoek hulp op je werk bij een vertrouwenspersoon of bij een leerkracht die je vertrouwt en praat erover met een goede vriend of vriendin.

Blijf er niet mee zitten en kom op voor jezelf ook al vind je dat moeilijk!

 

Wil je eens praten over jouw gevoel een buitenbeentje te zijn, neem dan gerust contact met me op in Reactie onder deze blog!

 

 

 

jonge vrouw biedt steun

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.