Grip op overprikkeling met het HSP e-dagboek

Herken jij de symptomen van overprikkeling?

Overprikkeling ligt altijd op de loer wanneer je een hoogsensitief persoon (HSP) bent. Het HSP brein verwerkt alle prikkels intensief, waardoor overprikkeld raken vaak hand in hand gaat met hoogsensitiviteit. Moet je dan maar accepteren dat je geregeld uitgeput op de bank zit of het allemaal even niet meer overziet? Absoluut niet. Door je bewust te worden van de kenmerken waarin jouw overprikkeling zich uit, kun jij op tijd aan de rem trekken. Het HSP e-dagboek stelt jou in staat om meer grip te krijgen op de invloed die prikkels op jou hebben. Zo voorkom je dat stress en overprikkeling zich ongezien verder opbouwen.

Als HSP leren omgaan met overprikkeling

In het HSP e-dagboek kun jij dagelijks noteren waaraan je merkt dat je te veel prikkels binnenkrijgt. Zo leer je om symptomen die gerelateerd zijn aan stress en overprikkeling te herkennen. Op deze manier kun je patronen in jouw alarmsignalen ontdekken en hier bewust op reflecteren. Je krijgt daardoor meer inzicht in wat voor invloed overprikkeling heeft op jouw lijf, emoties, denken en doen.

Ook ga je daadwerkelijk aan de slag met het aanpakken van de situaties waarin jij overprikkeld raakt. Zo leer je hoe je een realistisch en haalbaar actieplan ontwikkelt. In het actieplan beschrijf je voor jezelf duidelijk en concreet wat jij gaat doen om minder last te hebben van overprikkeling. Het in de praktijk brengen van jouw actieplan kan een hele uitdaging zijn. Ik ben daar om jou een steuntje in de rug te geven wanneer nodig.

Het HSP e-dagboek bevat…

  • Informatie over waarom je bewust worden van overprikkelingssymptomen belangrijk is;
  • Een weergave van de verschillende typen overprikkelingssymptomen;
  • Een invultemplate voor het dagelijks noteren van jouw alarmsignalen;
  • Een realistisch (voorbeeld)actieplan om overprikkeling aan te pakken;
  • Informatie over het stellen van concrete, heldere doelen voor het actieplan.

Voor wie is het HSP e-dagboek geschikt?

Vind je het lastig om jouw alarmsignalen te herkennen? Ga jij ongemerkt vaak over je eigen grenzen heen? Merk jij pas als het eigenlijk al te laat is dat jouw drukke leven voor behoorlijk wat stress zorgt? Dan is het HSP e-dagboek voor jou gemaakt. Je leert om je bewust te worden van de invloed die prikkels hebben op jouw dagelijks leven. Het HSP e-dagboek is dus geschikt voor iedereen die overprikkeling wil aanpakken.

Krijg grip op prikkels!

De investering in het HSP e-dagboek verdient zich dubbel en dwars terug. Door overprikkeling aan te pakken, neem jij de regie weer in eigen handen. Meer grip op prikkels, betekent op de lange termijn minder stress en meer rust ervaren.