Over jonghsp

Wie ben ik

​Ik ben Diana Badoux en coach hoogsensitieve jonge introverte vrouwen van 18 tot 35 jaar, omdat ik als geen ander weet hoe het is om in deze leeftijdsperiode met hoogsensitiviteit te moeten dealen.

Zeker als je naast hoogsensitief introvert bent kan het best lastig zijn om overeind te blijven. Er gebeurt super veel in je leven; je bouwt aan je bestaan met studie, een nieuwe baan, of je eerste baby. Je hebt weinig tijd om op te laden en doordat hoogsensitief zijn betekent dat je vaker moet bijtanken om jouw energieniveau in balans te houden kan dit voor problemen zorgen. Bovendien zijn veel HSP's perfectionistisch en leggen ze de lat hoger dan goed is voor ze is.

HSP en de lat hoog leggen

Doordat je alles uit jezelf wilt halen en je vaak de lat heel hoog legt kun je last krijgen van stress. Loopt de stress steeds hoger op dan kom je echt in de problemen met misschien wel een burn-out als je niet goed voor jezelf zorgt.

Daarom ben ik er vooral voor jonge vrouwen omdat ik hen graag motiveer goed voor zichzelf te zorgen. 

In 2019 ben ik daarom gestart met JongHsp

Weet jij of je een HSP bent?

Jammer genoeg wist ik toen ik 20 was niet dat er zoiets als hoogsensitiviteit bestond. Er was destijds ook nog geen wetenschappelijk onderzoek naar gedaan.

Later in mijn studie pedagogiek kwam hoogsensitiviteit ook nog niet aan de orde. Pas jaren later kwam ik tijdens een coachopleiding in aanraking met het werk van Elaine Aron, de grondlegster van de theorie over The Highly Sensitive Person.

Als je niet weet of je hoogsensitief bent kun je eerst een test doen. Dit zegt zeker niet alles, maar is wel een begin als je op zoek bent waarom jij je vaak 'overwhelmd' voelt door het leven en het gevoel hebt dat je dingen soms niet aan kunt.

 

HSP en wetenschap 

De laatste zeven jaar is er in wetenschappelijk opzicht veel veranderd en wordt er steeds meer onderzoek gedaan naar hoogsensitiviteit. Daardoor kon ik mij specialiseren in het coachen van mensen met deze eigenschap. 

Vooral pioniers op het gebied van onderzoek naar hoogsensitiviteit als Elaine Aron, Esther Bergsma en Elke van Hoof hebben mij daarbij geïnspireerd.

​Heb je een vraag over hoogsensitiviteit? Stel hem dan gerust!