• Het HSP-E-Dagboek bestellen voor 10 euro?
  • Stuur me een berichtje
  • En krijg snel de download- link

Over jonghsp

JongHsp is een bureau voor advies en ondersteuning bij hoogsensitiviteit

Wie ben ik

​Ik ben Diana Badoux en coach hoogsensitieve jonge introverte vrouwen van 18 tot 35 jaar, omdat ik als geen ander weet hoe het is om in deze leeftijdsperiode met hoogsensitiviteit te moeten dealen.

 

Zeker als je naast hoogsensitief introvert bent kan het best lastig zijn om overeind te blijven. Er gebeurt super veel in je leven; je bouwt aan je bestaan met studie, een nieuwe baan, of je eerste baby.

 

Dat vraagt veel energie als je een introverte HSP bent. Je hebt tijd nodig om in je eentje op te laden en door je drukke leven schiet dat er vaak bij in.

 

Doordat je alles uit jezelf wilt halen en je vaak de lat heel hoog legt kun je last krijgen van stress. Loopt de stress steeds hoger op dan kom je echt in de problemen met misschien wel een burnout als je niet goed voor jezelf zorgt.

 

Daarom richt ik mij vooral op deze groep jonge vrouwen.

Het is mijn missie hen te helpen hun hoogsensitiviteit te accepteren en te motiveren goed voor zichzelf te zorgen

 

Jammer genoeg wist ik toen ik jong was niet dat er zoiets als hoogsensitiviteit bestond. Er was destijds ook nog geen wetenschappelijk onderzoek naar gedaan.

 

Pedagogiek

Later in mijn studie pedagogiek kwam hoogsensitiviteit ook nog niet aan de orde. Pas jaren later kwam ik tijdens een coachopleiding in aanraking met het werk van Elaine Aron, de grondlegster van de theorie over The Highly Sensitive Person.

 

Wetenschap 

De laatste vijf jaar is er in wetenschappelijk opzicht veel veranderd en wordt er steeds meer onderzoek gedaan naar hoogsensitiviteit. Daardoor kon ik mij specialiseren in het coachen van mensen met deze eigenschap. 

 

Vooral pioniers op het gebied van onderzoek naar hoogsensitiviteit als Elaine Aron, Esther Bergsma en Elke van Hoof hebben mij daarbij geïnspireerd.

 

​Heb je een vraag over hoogsensitiviteit? Stel hem dan gerust!