Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van jonghsp. Deze maand is het thema: Hoe krijg je meer zelfvertrouwen

HSP coach voor introverte vrouwen » The feel good HSP-diary

The feel good HSP-diary

Binnenkort verschijnt The feel good HSP-diary waarin jij al jouw momenten op de dag in kaart kan brengen die jij waardevol vindt.

Leg hem 's avonds klaar op een tafeltje bij de stoel of bank waarin jij je het liefst nestelt en noteer iedere dag een kwartiertje welke fijne momenten je vandaag hebt meegemaakt.

Fijne momenten

Want hoe meer fijne momenten jij vastlegt hoe meer je gaat inzien dat hoogsensitiviteit je ook veel leuke dingen brengt.

Om er een paar te noemen:

  • Je kunt intens genieten van muziek, kunst, natuur en de kleine dingen in het leven, zoals een kop thee drinken in het voorjaarszonnetje 
  • Je kunt je goed verbinden met anderen; jij bent empathisch en kunt goed luisteren

 

Naast de vele pluspunten van hoogsensitiviteit zijn er ook wat minpunten te noemen. Zoals moeite hebben met grenzen stellen of de neiging om in negatieve gedachten te blijven hangen. Dat laatste voorkom je door vaker stil te staan bij de dingen waarvan jij blij wordt.

Waar word jij blij van?

Met het bijhouden van een feel good diary word jij je namelijk bewust van fijne momenten op een dag; ben je bijvoorbeeld blij met een telefoontje van een vriendin die jou als eerste belde omdat jij zo goed kunt luisteren. Of ben je blij omdat een collega je bedankte voor de mail die jij zo begripvol hebt beantwoord.

 

Als je het lastig vindt om iets te bedenken om op te schrijven kijk dan eens naar drie dingen waarvoor je dankbaar kunt zijn op een dag. Bijvoorbeeld:

  • De buurman maakte een gezellig praatje met je.
  • Een collega bracht je spontaan een kop thee
  • Je hebt een heerlijk ontbijt gegeten....

 

Het zijn juist de kleine dingen op een dag waarvan je blij kunt worden, maar vaak staan we daar niet bij stil en zien we ze over het hoofd.

Denk je bewust aan fijne en mooie momenten dan gaat  jouw brein steeds meer leuke gedachten maken en wie wil dat nou niet?

 

Wil je op de hoogte gehouden worden wanneer The feel good diary te koop is, laat dan je email-adres achter!